Categorieën

Nieuws

Brandweer Driemond zoekt vrijwilligers

  • Geplaatst op donderdag 30 april 2015

Op uitnodiging van de Oranje vereninging  heeft brandweer Driemond deel genomen aan de vrijwilligers markt 2015. Doel was om nieuwe Brandwachten te werven.

met het resultaat zijn we zeer tevreden

Kazerne Maxima verbouwd

  • Geplaatst op dinsdag 3 februari 2015

Half Januari is de aannemer begonnen met het uitbreiden van de Remise van kazerne Maxima. De Remise zal 4 meter verlengd worden en er zal een afgescheiden kleedruimte gerealiseerd worden voor de manschappen/bevelvoerders. 

Kerstboomverbranding succes!

  • Geplaatst op woensdag 8 januari 2014

De jaarlijkse kerstboomverbranding georganiseerd door de Dorpsraad en Brandweer Driemond was weer een succes. Ouders en kinderen waren vanaf half 4 druk in de weer met het verzamelen en inleveren van kerstbomen aan het IJsbaanpad in Driemond.

Nieuw materieel voor BAA

  • Geplaatst op maandag 30 december 2013

Vandaag zijn er door carrosseriebouwer Gemco 16 nieuwe autospuiten afgeleverd in Amsterdam. Deze gaan de huidige autospuiten van de beroeps kazernes, BOCAS en Pier Afrika binnenkort vervangen.

Kerstboomverbranding 7 januari 2014

  • Geplaatst op zondag 22 december 2013

Op dinsdag 7 januari 2014 organiseren wij samen met de Dorpsraad de jaarlijkse kerstboomverbranding. Vanaf 15.30 uur kunnen de kinderen de kerstbomen inleveren op het IJsbaanpad. Daar staat de Brandweer klaar om de bomen in ontvangst te nemen. Voor ieder ingeleverde boom krijg je een lot en een mandarijn. Om 19.00 uur worden de prijzen verloot. Daarna zal de brandweer de kerstbomen in de brand steken.

Sinterklaas op bezoek

  • Geplaatst op zondag 24 november 2013

Zondag 24 november kwam Sinterklaas bij de Brandweer in Driemond op bezoek. Omdat Sinterklaas op het drukke Amsterdam-Rijnkanaal moeilijk van de boot af kon stappen, kwam hij dit jaar met de tractor naar de kazerne toe.

Dienstbus voor Kazerne Máxima

  • Geplaatst op donderdag 24 oktober 2013

Sinds half oktober hebben wij de beschikking over een eigen splinternieuwe dienstbus. Deze is te gebruiken voor het vervoer van en naar een oefenlocatie. Ook is de bus te gebruiken voor aflossing van het personeel voor de autospuit of a-wagen bij een incident.

Samen Rood!

  • Geplaatst op vrijdag 8 maart 2013

Samen Rood! is de titel van Brandweer Amsterdam-Amstelland's algemene brochure en film die begin dit jaar zijn opgeleverd. De brochure beschrijft hoe Brandweer Amsterdam-Amstelland haar externe ambitie voor meer brandveiligheid willen verwezenlijken door te werken aan minder branden, minder slachtoffers, minder schade en een veiligere werkomgeving voor brandweermensen.

Preventietips op autospuit

  • Geplaatst op woensdag 13 februari 2013

Sinds afgelopen week zijn de voertuigen van Brandweer Amsterdam-Amstelland voorzien van preventietips. Aan weerszijden van de brandweerwagens zijn stickers geplakt die het publiek wijzen op brandveiligheid.

DiemerCross ondanks sneeuw een succes

  • Geplaatst op maandag 11 februari 2013

De DiemerCross afgelopen zondag was een succes met in totaal zo’n 200 deelnemer in drie verschillende categorieën. Vanwege het pak sneeuw van ongeveer 15 centimeter waren de omstandigheden van het parcours niet al te best. Het zonnetje maakte een hoop goed en uiteindelijk hebben we met z’n alle mooie tijden gelopen.