Solliciteren

Word vrijwilliger bij Brandweer Driemond
Ben je sportief en heb je hart voor Driemond? Dan zijn wij op zoek naar jou! Want misschien ben jij wel geschikt voor een parttime baan bij de brandweer.

Vrijwilliger bij de brandweer, wat houdt dat in?

We zijn 24 uur per dag, 365 dagen per jaar paraat om op elk ogenblik in actie te kunnen komen. Brandweer m/v is een verantwoordelijke en soms zware taak. Want jij gaat aan het werk waar anderen wegrennen. En je moet bijvoorbeeld met slachtoffers om kunnen gaan. Want naast het uitrukken voor brand, verleen je ook assistentie bij ongevallen. Bijvoorbeeld voor het openknippen van een auto en tijdens incidenten met gevaarlijke stoffen. Zowel overdag als ‘s nachts.

Dinsdagavond

Elke dinsdagavond oefen je op de kazerne of op locatie zodat je deze taken goed blijft beheersen. Naast een oefenavond volg je ook een jaar lang een avond in de week de basisopleiding voor brandwacht.

Piket

We zoeken voor Driemond vooral mensen die overdag beschikbaar én in de gemeente aanwezig zijn. En in de avond- en nachturen en in het weekend, piketdiensten kunnen draaien.

Wij bieden

Je ontvangt naast een vaste jaarvergoeding een vergoeding per uur voor het oefenen en de inzetten. Je bent voor al je werkzaamheden voor de brandweer goed verzekerd.

Werkgever

Als je overdag beschikbaar bent is het belangrijk dat je eventuele werkgever achter je keuze staat. Je werkgever kan ook profiteren van het feit dat je vrijwilliger bent. Met het diploma brandwacht is een cursus bedrijfshulpverlening overbodig.

Interesse? Of wil je meer informatie over de vrijwillige brandweer? Neem dan contact op met Dhr. J. Hofman, tel. 06-515 33 290.